Ook Mercedes-Benz staakt activiteiten in Rusland

In navolging van andere autofabrikanten legt ook Mercedes-Benz de productie van auto’s in Rusland als gevolg van de oorlog in Oekraïne stil. Dat meldt persbureau Reuters. Ook de export van auto’s naar Rusland wordt tijdelijk gestaakt.

Mercedes-Benz noemt geen tijdspanne voor de bovenstaande maatregelen, maar zegt dat ze ’tot nader order’ gelden. In de buurt van Moskou staat een fabriek van Mercedes-Benz, waar onder meer de E-klasse en de SUV’s in elkaar worden geschroefd. Die fabriek opende overigens pas zijn deuren in 2019. Met de tijdelijke sluiting van de fabriek in Rusland sluit Mercedes zich aan bij onder meer Toyota en BMW, die ook hun Russische assemblagelijnen hebben gesloten.
Of de oorlog in Oekraïne ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.