Musk: ‘Tesla Model S met 950 kilometer actieradius had al jaar geleden gekund’

Tesla-topman Elon Musk is niet vies van interessante uitspraken en ideeën en Twitter is veelal het platform waarop dergelijke uitingen de wereld in worden geslingerd. Musk zegt nu op Twitter dat Tesla een jaar geleden al een Model S met een actieradius van zo’n 950 kilometer had kunnen maken, maar dat bewust niet heeft gedaan.

Elon Musk reageert op Twitter op een bericht van een volger die Musk erop wijst dat de versie van de Lucid Air met de grootste actieradius volgens de Amerikaanse EPA-cyclus maar liefst zo’n 840 kilometer ver komt, terwijl de Model S met de grootste elektrische longinhoud het tot zo’n 650 kilometer schopt. Musk antwoordt dat Tesla “[…] een jaar geleden al een Model S met een range van zo’n 950 kilometer had kunnen maken”. Musk zou besloten hebben dat niet te doen omdat een Model S met een dergelijke actieradius de auto alleen maar slechter zou maken.
Volgens Musk zou dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.