Kia komt met elektrische stadsauto en twee elektrische pick-ups

Na Hyundai doet ook Kia uitgebreide elektrificatieplannen uit de doeken. Het merk heeft in 2027 maar liefst 14 volledig elektrische auto’s in zijn gamma, waaronder een elektrische stadsauto en twee elektrische pick-ups!

Net als Hyundai heeft Kia bloedserieuze plannen als het op elektrische auto’s aankomt. De Kia EV6 krijgt een heel stel volledig elektrische broertjes die net als die EV6 onder het EV-label van het merk worden gehangen. Er zit onder meer een grote SUV in het vat die EV9 gaat heten, maar daar blijft het absoluut niet bij. Kia zegt in 2027 namelijk maar liefst 17 volledig elektrische auto’s in zijn internationale portfolio te hebben. Daarmee heeft het merk zijn plannen aardig aangescherpt. Voorheen mikte Kia erop om in 2026 wereldwijd 11 EV’s te hebben.
Vanaf 2023 breidt Kia zijn gamma jaarlijks uit met minstens twee volledig elektrische modellen. Kia licht alvast een tipje van de sluier op, en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.