VDL Nedcar staakt productie voor onbepaalde tijd

Autofabriek VDL Nedcar moet de fabriek vanaf maandag helemaal stilleggen. Door de oorlog in Oekraïne kunnen onder meer de benodigde kabelbomen niet geleverd worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer hervat kan worden.

Het stilleggen van de fabriek in Born betekent effectief een verlenging van de productiestop van eind februari. Toen was het chiptekort de boosdoener, maar nu is de oorlog van Oekraïne de oorzaak. BMW, de opdrachtgever van VDL Nedcar, haalt de kabelbomen voor de auto’s namelijk uit West-Oekraïne. Die kunnen momenteel echter niet of nauwelijks worden geleverd. BMW moest de productie in München en Dingolfing al staken, ook de Mini-fabriek in Oxford ligt de komende week stil. Bij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.