Thornley Kelham komt met drie nieuwe restomods

Het Britse bedrijf Thornley Kelham, dat eerder de Lancia Aurelia GT aanpakte, komt met drie nieuwe restomods. In het ‘European’-gamma komen de Porsche 911, 356 en Jaguar XK120 naast de Aurelia te staan. De details van de auto’s blijven nog onder de pet.

De enige informatie die Thornley Kelham (TK) over de auto’s deelt, is een teaserafbeelding met daarop de silhouetten van de drie nieuwe auto’s die het onder handen neemt. Het bedrijf noemt de namen van de auto’s niet expliciet, maar de silhouetten zeggen in principe genoeg: het gaat hier om de Porsche 911, 356 en Jaguar XK120. De naam ‘European’ komt volgens TK van de in Amerika geleverde Porsche 356, die door importeur Max Hoffman in enkele gevallen ‘European’-badges op de flanken kreeg. Niet alleen Porsches, maar alle Europese sportauto’s waren in de jaren 50 geheel nieuw voor de Amerikanen. TK denkt dat het met zijn creaties de hedendaagse koper een vergelijkbare ‘nieuwe’ indruk kan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.