Skoda brengt software-update naar Enyaq iV

Skoda komt met een omvangrijke software-update voor de Enyaq iV en Enyaq iV Coupé. Softwareversie ME3 brengt onder meer verbeteringen aan het infotainmentsysteem, het head-up display en een beter thermisch beheer van het accupakket met zich mee. In de tweede helft van dit jaar komt de nieuwe software ook beschikbaar voor bestaande Enyaq-eigenaren.

De ME3-software brengt onder meer extra functies voor het beheer van de accu met zich mee. De Enyaq krijgt onder meer een ‘accuonderhoud’-modus, waarmee de auto de levensduur van zijn accu zoveel mogelijk spaart. Dat betekent onder meer dat de accu tot maximaal 80 procent wordt opgeladen en de DC-laadsnelheid wordt beperkt. Daarnaast verbetert Skoda het thermisch beheer van de accu. De temperatuurregeling wordt nu bij lagere temperaturen dan voorheen geactiveerd en continu aangepast. Volgens Skoda leidt dat in de praktijk tot een betere actieradius en een langere levensduur van de accu.
Verder gaat ook de maximale laadsnelheid omhoog, wat moet resulteren in kortere laadtijden. De 62 kWh-accu …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.