Hyundai: 11 nieuwe EV’s voor 2030, 6 voor Genesis

Hyundai Motor zet vaart achter zijn elektrificatiestrategie. Tot 2030 kun je 11 splinternieuwe elektrische auto’s van Hyundai verwachten. Luxemerk Genesis krijgt er binnen nu en acht jaar 6 nieuwe elektrische modellen bij.

Hyundai Motor Company zet vaart achter zijn elektrificatieplannen en scherpt zijn toekomststrategie aan. Tot en met 2030 verwacht het bedrijf zo’n 14,5 miljard in verdere elektrificatie van zijn line-up. Dat bedrag maakt deel uit van een mega-investering van ruim €71 miljard die het concern tot en met 2030 in zijn activiteiten steekt. Aan die heftige investeringen zijn keiharde doelen verbonden. Hyundai Motor Company wil tegen 2030 goed zijn voor 7 procent van de wereldwijd verkochte elektrische auto’s. Het bedrijf mikt erop tegen 2030 jaarlijks 1,87 miljoen volledig elektrische auto’s te verkopen.
Dergelijke ambitieuze doelen haalt Hyundai Motor Company natuurlijk niet met het handjevol …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.