BMW legt productie deels stil door oorlog Oekraïne

BMW legt de productie in een aantal fabrieken stil als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen door de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In een aantal belangrijke fabrieken rollen komende week helemaal geen auto’s van de band, in andere fabrieken ziet BMW zich genoodzaakt om de dienstroosters aan te passen.

In München, de thuisstad van BMW, en Dingolfing komt de productie komende week geheel stil te liggen. Ook in de Mini-fabriek in Oxford zal de komende week geen activiteit plaatsvinden. Daarnaast staakt BMW ook tijdelijk de bedrijfsactiviteiten in de motorfabriek in het Oostenrijkse Steyr. Deze maatregelen betekenen dat nagenoeg de gehele Europese productie van BMW wordt geraakt door de huidige crisis in Oekraïne. In de fabrieken in Leipzig en Regensburg gaat de autofabrikant volgens een woordvoerder werken met aangepaste dienstroosters, wat betekent dat de productie wordt teruggeschroefd. De productie van de BMW X1 en Mini Countryman bij VDL Nedcar

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.