Skoda schroeft productie Enyaq iV terug wegens Oekraïne

Skoda schroeft de productie van de Enyaq iV terug. Dat maakt het merk vandaag bekend. De verminderde productie is het gevolg van toeleveringsproblemen die zijn ontstaan door de oorlog in Oekraïne. In tegenstelling tot Volkswagen legt Skoda de productie vooralsnog niet helemaal stil.

De problemen in de toeleveringsketen van Volkswagen en Skoda zijn ontstaan omdat een aantal toeleveranciers in het westelijk deel van Oekraïne gevestigd is. Om die reden geeft Skoda aan dat de productie van de Enyaq iV vanaf deze week teruggeschroefd wordt. Het merk vertelt daarbij niet exact om hoeveel auto’s het gaat. AutoWeek heeft aan importeur Pon gevraagd in hoeverre de verminderde productie van de Enyaq iV van invloed gaat zijn op de wachttijd van Nederlandse klanten.
De oorlog in Oekraïne komt bijzonder slecht uit voor Skoda. Rusland is namelijk de tweede markt van het merk, met een afzet van ruim 90.000 auto’s in 2021. Oekraïne is voor het merk ook een stabiele markt, al is die …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.