Kia EV6 is de Auto van het Jaar 2022

De Kia EV6 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Het is de eerste keer dat Kia deze prijs in de wacht sleept. De Kia EV6 streed om de eerste plaats met twee andere EV’s, de Renault Mégane E-Tech Electric en concerngenoot Hyundai Ioniq 5.

In totaal maakten meer dan 60 modellen die in 2021 op de markt zijn gebracht kans op de titel. Daarvan streepte de 59 koppen tellende jury eind vorig jaar al een flink aantal auto’s weg, waarna een shortlist van zeven genomineerden over bleef. Van die zeven genomineerden kwam de Kia EV6 als beste uit de bus. De elektrische Kia scoorde 279 punten, wat zelfs nog meer is dan de winnaar van vorig jaar: in 2021 scoorde de Toyota Yaris namelijk nog 266 punten.
Met die score bleef de EV6 op het erepodium de Renault Mégane E-Tech Electric en de Hyundai Ioniq 5 voor, die respectievelijk 265 en 261 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.