Autoverkopen februari: eindelijk weer zwarte cijfers

Na maanden teruglopende verkopen van nieuwe auto’s heeft februari eindelijk weer voor een plusje gezorgd. Er werden afgelopen maand 6 procent meer nieuwe auto’s verkocht dan in februari 2021.

Voor de laatste maand waarin nog een verkoopstijging werd genoteerd ten opzichte van een jaar eerder, moeten we terug naar vorig jaar juni. Daarna was het maandenlang kommer en kwel. Hoewel 2020 al een dramatisch jaar was vanwege de coronamaatregelen, gooide 2021 er nog een schepje bovenop wegens de wereldwijde chiptekorten. Januari 2022 zag er al niet veel beter uit, maar inmiddels is er weer een kleine opsteker. In februari werden er namelijk 22.860 nieuwe auto’s op Nederlands kenteken gezet, 6 procent meer dan vorig jaar februari. Dat blijkt uit cijfers van de Bovag, de Rai Vereniging en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.