Volvo stopt levering van auto’s aan Rusland

Volvo zal voorlopig geen nieuwe auto’s meer aan Rusland leveren. Dat maakt de fabrikant maandag bekend. Uiteraard houdt het verband met de oorlog in Oekraïne en de bijbehorende sancties aan het adres van Rusland.

Als eerste grote autofabrikant heeft Volvo de levering van nieuwe auto’s voor de Russische markt stilgelegd, meldt Automotive News op basis van een verklaring van Volvo. Er gaan tot nader order geen nieuwe Volvo’s meer die kant op. Volvo stelt dat dit besluit is genomen in het licht van ‘potentiële risico’s die hangen aan het handelen met Rusland, waaronder de sancties die de EU en VS opleggen’.
Waarschijnlijk vreest Volvo voor de financiële afhandeling bij levering van nieuwe auto’s. Rusland wordt economisch steeds verder van de EU en VS afgesneden en ook het mogelijk verbannen van Rusland uit SWIFT kan ertoe leiden dat betalingen vanuit Rusland naar het buitenland stokken. Ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.