Autobranche zag omzet in 2021 flink stijgen

De autobranche heeft over heel vorig jaar 10,4 procent meer omzet geboekt dan in 2020, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Door chiptekorten en leveringsproblemen zijn er het afgelopen jaar minder nieuwe auto’s verkocht, maar vooral de onderhoudsbranche deed het goed volgens het CBS. In de handel en onderhoud van gebruikte personenauto’s ging de omzet in 2021 zo’n 11 procent omhoog. Dat wil niet zeggen dat er vorig jaar plots zoveel meer auto’s moesten hersteld worden dan het jaar ervoor. Marjolijn Jaarsma, econoom bij het CBS, gaat ervan uit dat die verhoging vooral met hogere prijzen te maken heeft.
Bij de importeurs van nieuwe auto’s ging de omzet 2,5 procent omhoog, relatief de kleinste groei in de verschillende onderdelen van de autobranche. Hier tekent het chiptekort zich dus duidelijk af, zeker als je …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.