Alfa Romeo C42: beter laat dan nooit

Alfa Romeo is het enige team dat pas na de wintertest in Barcelona zijn auto officieel onthult. De C42 was op de baan al te zien in een camouflage-livery, maar nu is de definitieve livery van de auto te zien en is ook het ontwerp beter te bewonderen.

Voor de livery riep Alfa Romeo – in feite nog steeds het Zwitserse Sauber – de hulp in van Centro Stile, de designstudio van Alfa Romeo. De auto is uitgevoerd in en combinatie van rood en wit, waarbij ‘Alfa Romeo’ in een historisch lettertype op de motorkap staat. Ook het groene klavertjevier is daar zichtbaar. Verder valt op dat de kappen van de nieuwe 18-inch wielen een tweekleurig design kregen waardoor het net lijkt alsof het gaat om wielen met spaken. Niet alle elementen van de C42 kregen een kleurtje: Alfa Romeo liet op de flanken en de voorvleugel van de auto de ruimte voor ‘naakt’ koolstofvezel.
Het ontwerp van de C42 bevat bepaalde elementen van andere auto’s, maar is toch uniek. Zo …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.