Zo ver komt de Mazda MX-30 in de praktijk

De Mazda MX-30 is de eerste elektrische auto van Mazda. Eind 2020 kwam de cross-over op de markt, en dat betekent dat we door de diverse tests, de duurtest en de gebruikersreviews een beeld kunnen geven van de range door de verschillende seizoenen heen. De auto heeft geen grote actieradius en beperkte snellaadmogelijkheden, dus dan is het gegeven hoe ver je komt op een lading zeer relevant.

Meten is weten, en dat is dan ook wat gebeurt in de vergelijkende tests die we bij AutoWeek maken. Voor alle data verwijzen we altijd naar de tests in het blad, want daarin staan de cijfers. Bij de eerste vergelijkende test die wij voor de MX-30 hadden ingepland stond hij tegenover een DS 3 Sportback E-Tense. De nog vrij zachte temperatuur van 12 graden die in november 2020 genoteerd werd zorgde voor een keurig verbruik van 16,7 kWh per 100 kilometer en een actieradius van 170 kilometer. De fabrieksopgave van Mazda is 200 voor de reikwijdte en 19 kWh/100 km voor het verbruik. Het is niet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.