Citroën DS, Lancia Delta en Ford Capri – Blik to the Future

Bij elke revolutie zijn er mensen die juist sterk verlangen naar het behoud van het bekende of zelfs een terugkeer naar het verleden. Dat is bij de transitie naar elektrisch rijden niet anders. Misschien is er een brug te slaan met retro-EV’s? Sommige autofabrikanten slaan die weg al in en het kan natuurlijk nooit kwaad om te dromen over meer oude legendes in een nieuw jasje.

Hoe krijg je ook de meer conservatief ingestelde autokoper enthousiast voor een elektrische auto? Nou, misschien door een oude bekende nieuw leven in te blazen. Dat lijkt althans wel de overtuiging van bijvoorbeeld Renault, dat zowel de R4 als R5 laat terugkeren als retro-EV. Honda deed iets vergelijkbaars met de E en dan is er natuurlijk Volkswagen nog met de op de T1 geïnspireerde ID.Buzz. Met die auto’s in het achterhoofd is het dromen over de terugkeer van meer iconen uit de autogeschiedenis begonnen.
Lancia Delta
Lancia Delta (Illustratie: Larson)
De meest waarschijnlijke reïncarnatie van het bijzondere drietal op deze pagina is die van de Lancia Delta. Dat wil zeggen:

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.