Met de 1602 Elektro had BMW in 1972 al een elektrische middenklasser

De BMW i4 steelt momenteel de show als elektrische middenklasser van het merk, in 1972 liet BMW al een voorproefje zien in de vorm van de 1602 Elektro. De geëlektrificeerde 1602 had een groot podium, de vanwege bloedige aanslagen helaas zwart omrande Olympische Spelen van 1972.

De Olympische festiviteiten van 1972 speelden zich af in de voortuin van BMW’s destijds net voltooide, iconische hoofdkwartier, de beroemde ‘viercilinder’. Niet zo vreemd dus dat het één van de officiële autoleveranciers van het evenement werd. Voor de geheel nieuwe 520 was het nog te vroeg, want die zou in de herfst van dat jaar volgen. Wel was BMW prominent aanwezig met twee speciaal voor de Spelen met elektrische aandrijving uitgeruste 1602’s. Deze auto’s waren onder meer bedoeld om officials mee over het terrein te chaufferen. Een veel passender taak voor beide 02’s was om zich als camera- en begeleidingsvoertuigen te begeven op het parcours van de marathon. Immers, auto’s zonder …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.