Tesla wil Chinese productiecapaciteit verdubbelen

Tesla zou plannen hebben om zijn productiecapaciteit in China te verdubbelen. Dat blijkt uit berichtgeving van onder meer Reuters. Tesla zou in Sjanghai een nieuwe productiefaciliteit willen bouwen waarmee de jaarlijkse Chinese productiecapaciteit toeneemt tot maar liefst 2 miljoen auto’s.

Tesla heeft in het Chinese Sjanghai zijn zogenoemde Gigafactory 3 staan, een fabriek waar het de Model 3 en Model Y zowel voor de interne markt als voor exportmarkten produceert. Daar rollen jaarlijks al honderdduizenden Tesla’s van de band, maar vanwege grote vraag naar Models 3 en Y zou dat niet genoeg zijn. Reuters meldt dat Tesla plannen heeft om vlakbij zijn bestaande Gigafactory 2 een nieuwe fabriek te bouwen waarmee de jaarlijkse Chinese productiecapaciteit moet toenemen tot maar liefst 2 miljoen auto’s.
Tesla zou de productiecapaciteit in zijn bestaande Chinese fabriek dit jaar willen verhogen naar 1 miljoen auto’s. Zoals bekend zint China niet alleen op uitbreiding in China. Tesla …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.