Peugeot stelt deelname Le Mans uit

Peugeot stelt zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans uit. Hypercar 9×8 had dit jaar eigenlijk mee moeten doen aan het prestigieuze endurance-evenement, maar volgens autosportafdeling Peugeot Sport is de 9×8 nog niet klaar om gehomologeerd te worden.

De 90e editie van de 24 Yur van Le Mans heeft dit jaar plaats in het weekeinde van 11 en 12 juni. Voor het eerst mogen de hypercars uit de LMH-klasse meedoen aan het evenement. Bij de onthulling van de Peugeot 9×8 maakte Peugeot Sport bekend dat het in 2022 mee wilde doen aan deze nieuwe raceklasse in het World Endurance Championship, waarvan de race op Le Mans deel uitmaakt. Die deadline gaat Peugeot Sport niet halen. De autosportafdeling geeft aan dat het meer tijd nodig heeft voor het homologatieproces van de 9×8. Het debuut van de auto staat voor nu gepland voor deze zomer. Na Le Mans is …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.