Formule 1 zet streep door Russische Grand Prix

De Formule 1 zet een streep door de Russische Grand Prix, die dit jaar op de planning staat in het weekend van 23 tot 25 september. Volgens de Formule 1 kan het evenement ‘onder de huidige omstandigheden niet doorgaan’, waarbij de raceklasse verwijst naar de oorlog die momenteel woedt tussen Rusland en Oekraïne. Het lijkt er echter wel op dat de organisatie de deur voor de race nog op een kiertje heeft staan.

Op Twitter liet de Formule 1 in een verklaring weten ‘verdrietig en geschokt’ te zijn over de huidige ontwikkelingen in Oekraïne. De organisatie spreekt de hoop uit dat er snel een vredige oplossing komt. Gisteravond kwamen de Formule 1, de FIA en de teams bijeen om te praten over de positie van de sport in het conflict. De conclusie van die bijeenkomst was dat het ‘gezien de huidige omstandigheden onmogelijk is om de Grand Prix van Rusland te organiseren’. Daarmee lijkt het er dus op dat er een streep door het evenement op het Sochi Autodrom gaat, hoewel de verklaring op het oog nog wel ruimte laat voor de terugkeer van Rusland op de F1-kalender als de ‘huidige omstandigheden’ …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.