Formule 1-team Haas haalt Russische vlag van auto

Het Formule 1-team Haas rolde bij aanvang van de derde testdag in Barcelona een opvallende VF-22 naar buiten. Alle beeldmerken en kleuren die verwijzen naar de Russische hoofdsponsor Uralkali zijn namelijk vakkundig van de auto af gepulkt. Hoogstwaarschijnlijk is dat het directe gevolg van de huidige spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

Wat er precies speelt binnen de gelederen van het Haas F1 Team, is niet helemaal duidelijk. Het team wilde daarover geen uitspraken doen. In ieder geval gaat de renstal rigoureus te werk, want niet alleen verwijderde Haas de beeldmerken van Uralkali van de Formule 1-auto, ook de vrachtwagens van het team zijn naar verluidt ontdaan van hun bestickering. Dat laatste duidt erop dat er misschien toch wat groters speelt en Haas zijn nu omstreden titelsponsor de deur wil wijzen. De auto ziet er zonder zijn Russische kleuren wel behoorlijk kaal uit. Met zijn wit-zwarte kleurstelling is het niet de meest sprankelende auto op de grid.
Sinds het vorige seizoen is het Russische bedrijf Uralkali, één …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.