CBR versoepelt coronamaatregelen rijexamens

Het CBR versoepelt de eerder ingestelde coronamaatregelen voor rijlessen en rijexamens. De beperking op het aantal personen in de lesauto tijdens de rijlessen vervalt, net als de 1,5 meter-maatregel en de mondkapjesplicht. Wel houdt het CBR bij het afnemen van examens, toetsen en rijtesten in gesloten voertuigen vast aan de mondkapjesplicht.

Rijscholen zijn zelf nog vrij om eventuele coronamaatregelen te hanteren, maar het CBR stelt dit niet langer verplicht. Ook bij theorielessen op locatie vervallen de verplichtingen van een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. Dat geldt ook voor de theorie-examens.
Bij de praktijkexamens staat het CBR het meerijden van instructeurs vanaf 1 april weer toe bij de tussentijdse toets en de RIS-toetsen. Bij het reguliere praktijkexamen is dat dus nog niet aan de orde. Wel vinden de ontvangst- en eindgesprekken voorlopig buiten plaats. Verder opent het CBR vanaf vandaag op alle locaties de deuren voor kandidaten en opleiders die gebruikmaken van de dienstverlening van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.