Dit weten we tot nu over kilometerheffing vanaf 2030

Het nieuwe kabinet heeft zijn plannen bekendgemaakt en daarbij valt de omstreden kilometerheffing onmiddellijk op. Het is weliswaar een plan voor de lange termijn, maar denk er niet te laconiek over, want sommige ontwikkelingen zijn onvermijdelijk.

Er was al het een en ander uitgelekt, dus we konden het ‘betalen naar ­gebruik’ geen verrassing meer ­noemen. Maar de plannen in het nieuwe ­regeerakkoord voor een kilometerheffing zijn zonder meer concreet. Wel zorgt de voorbereidingstijd van acht jaar her en der voor een hoop scepsis, maar die is niet ­helemaal terecht. Die tijd is ­nodig om het een en ander goed te kunnen regelen. Hoe organiseer je de technische kant, dus hoe registreer je de verreden kilometers van alle weggebruikers? Met kastjes, of op een andere manier? En dan is er de fiscale kant. De motorrijtuigenbelasting en de bpm ­verdwijnen namelijk en dat zal heel ­geleidelijk moeten gebeuren om geen al te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *