De Ford Puma van 25 jaar geleden had veel scherpere klauwen

Het was vast geen toeval dat Ford de Puma lanceerde als grootste concurrent van een Opel die Tigra heette. Een kakelvers lid van de familie der kartachtigen dus, klaar om zijn klauwen in de markt voor kleine coupeetjes te zetten.

In de autowereld zijn er tal van namen uit het rijk der katach­tigen. Het meest sprekende voorbeeld is Jaguar, met de Lynx, een onder licentie gebouwde D-type, als afgeleide. Beroemd zijn de leeuw van Peugeot, die tegenhield dat de middenklasser van Subaru in Europa Leone mocht heten, en de Pantera van De Tomaso. De Tigre van Panhard bleef onder de radar en dat gold ook voor een klein, Braziliaans automerk met de welluidende naam … Puma!
Lang niet alle katachtigen zijn ook kartachtigen, oftewel compacte gooi-en-smijtertjes die zich veel meer op een bochtig traject thuisvoelen dan op de snelweg. De Ford Puma was er zo een, gebouwd als hij was op het onderstel van de Fiesta. Dat was een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *