Voitures Extravert introduceert RS-versie van elektro-911

Het Nederlandse bedrijf Voitures Extravert geeft zijn ‘Quintessenza’, een naar EV omgebouwde klassieke 911, een stroomstoot. De start-up uit Helmond presenteert namelijk de Quintessenza RS, een op de originele Carrera RS gebaseerde elektrische sporter met meer vermogen en een aangepast onderstel. Schrik alleen niet van het prijskaartje.

Een originele Carrera RS uit de jaren ’70 erbij pakken voor een harttransplantatie zou nogal kapitaalvernietiging zijn. De prijs van die auto gaat inmiddels namelijk al richting het miljoen. Voitures Extravert gebruikt als basis voor de Quintessenza 911’s van het G-model, dus uit de late jaren ’70 en de jaren ’80. Ten opzichte van de reguliere Quintessenza krijgt de RS een aantal extra’s. De ‘ducktail’ van de Carrera RS, inclusief opschrift, is daarbij niet te missen. Ook de voorbumper ontleent de Quintessenza RS aan het legendarische model waarop hij is geïnspireerd. Achter de Fuchs-wielen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy