Lexus hijst NX en LX in offroadjasje

Lexus treedt buiten de gebaande paden op de Tokyo Auto Salon 2022. Het Japanse luxemerk stuurde de NX en LX naar een trainingskamp en laat het resultaat daarvan op de beursvloer zien. Daarnaast beleeft de waterstofbuggy ROV Concept zijn publieksdebuut.

Als je denkt aan heftig offroadwerk, leg je vermoedelijk niet direct de link met Lexus. Met name de ROV Concept zou je bij een enigszins bedaagd luxemerk absoluut niet verwachten. De Japanners gaan echter nog een stapje verder. Naast de ROV parkeert men de NX PHEV Offroad Concept. Net als de buggy draagt de NX een matte bronzen lak die luistert naar de naam ‘Iron Oxide’. De grille, deurgrepen en dakrails zijn gespoten in het matzwart. De ruige NX is gebaseerd op de NX 450h+, de eerste plug-in hybrid van Lexus. De Offroad Concept staat hoger op zijn poten dan het origineel en rolt op grote …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *