DeSoto Firedome (1955) – Liefhebber Gezocht

In de rubriek ‘Liefhebber Gezocht’ komen doorgaans twee categorieën occasions voorbij: auto’s die nog in een (nagenoeg) perfecte staat zijn, of die juist nog een beetje liefde nodig hebben. Deze DeSoto Firedome is eentje van de laatste categorie, maar ‘een beetje liefde’ dekt de lading van de stapel werk die de volgende eigenaar wacht niet helemaal…

DeSoto was een merk van de Chrysler Corporation. In feite was DeSoto het budgetmerk van Chrysler en daarmee het antwoord op Pontiac en Studebaker, die eveneens in de vijver van de Amerikaanse middenklasse visten. De Firedome kwam in 1952 op de markt en hield het vol tot 1959. Hij was leverbaar in vier carrosserievormen: als coupé, vierdeurs sedan en -stationwagon en tweedeurs cabriolet. Vanaf 1955 ligt er een 4.8-liter V8 onder de kap, 300 cc meer dan in de voorgaande modeljaren. Het resultaat is 185 pk. Als klant had je de keuze tussen twee typen versnellingsbakken: een handgeschakelde driebak of een tweetraps(!) automaat.
De tand des tijds. Letterlijk.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *