‘De EU moet uitstootnormen nog meer aanscherpen’

De EU zou de uitstootregels voor auto’s nog verder moeten aanscherpen, stelt de Nederlandse Europarlementariër Jan Huitema.

Huitema stelt in een conceptrapport aan de Milieucommissie van het Europees Parlement voor om de uitstoot van het wagenpark van autofabrikanten in 2030 niet met 55, maar met 75 procent terug te dringen. Daarmee zouden we in dat jaar al een stuk verder op weg zijn naar het uiteindelijke doel, namelijk een compleet uitstootvrij aanbod in 2035.
Het nog drastischer terugdringen van de CO2-uitstoot is volgens Huitema nodig, omdat 70 procent van de CO2-uitstoot door wegtransport afkomstig is van personenauto’s en bestelbusjes. “Minder autorijden is voor mij niet de oplossing, wel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *