Test: Lexus UX300e

Lexus heeft relatief lang gewacht met het uitbrengen van een volledig elektrische auto. Nu het zover is, blijkt dat je er niet heel erg ver mee komt.

De ontwikkelingen gaan razendsnel in elektro-land. De records voor laadsnelheid en actieradius worden steeds opnieuw gebroken en de prijs wordt daarbij steeds lager. Dat betekent wel dat je als merk goed bij moet blijven óf je prijs moet verlagen wil je competitief blijven. Je moet in elk geval zorgen dat je een beetje on par bent als je je auto lanceert, anders begin je al met een achterstand. Dat lijkt een boodschap die Lexus niet helemaal heeft begrepen. Het merk was relatief laat met het op de markt brengen van een volledig elektrisch model. Lexus was vooral het merk van de hybrides. Nu moet worden gezegd dat het praktijkverbruik van die hybride Lexussen tegenwoordig extreem imponerend …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *