‘Geen voorrang verlenen grootste oorzaak autoschade’

Het niet verlenen van voorrang blijkt met afstand de meest voorkomende oorzaak van schade. Dat meldt verzekeraar Diks op basis van gegevens die het samen met 112schade heeft verzameld.

Verzekeraar Diks en 112schade melden het niet verlenen van voorrang door de tegenpartij als oorzaak bij ruim 38 procent van de 4.500 in de afgelopen 5 jaar gedane schademeldingen die onder de loep zijn genomen. Bij zo’n 15 procent van de schademeldingen bleek het achterop rijden op de voorganger de oorzaak van autoschade te zijn geweest.
Ook stilstaande auto’s blijken lang niet altijd makkelijk te ontwijken. In ruim 12 procent van de onderzochte schademeldingen reed de tegenpartij tegen een geparkeerd voertuig aan. Diks en 112schade melden verder dat er als gevolg van de pandemie in 2020 minder schademeldingen zijn gedaan dan in overige jaren, al lag het aantal schademeldingen in 2021 weer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *