Verkeersboetes van 30 jaar geleden – Uit de Oude Doos

Bij het wekelijkse terugbladeren in de AutoWeek van precies 30 jaar geleden, troffen we een interessant lijstje. De verkeersboetes die vlak voor het begin van 1992 waren aangepast. Dat geeft een mooi inkijkje in wat we 30 jaar geleden kwijt waren.

In Nederland zijn we relatief duur uit als het aankomt op verkeersboetes. Daar kunnen velen ongetwijfeld helaas uit ervaring over meepraten. Al jaren gaan de boetes omhoog, hoewel er voor dit jaar ook enkele verlagingen doorgevoerd zijn. Zo zijn onder meer de boetes voor onnodig geluid maken, onnodig stilstaan op een gehandicaptenparkeerplaats en hinderen van uitstappende bus- of trampassagiers lager dan voorheen. Boetes voor telefoongebruik zijn juist aangescherpt en ook zijn de boetes voor snelheidsoverschrijdingen weer gestegen.
Een blik op de boetes die in 1992 golden leert dat je ook toen al aardig wat kwijt kon zijn als je de mist in ging, al was het natuurlijk een stuk minder dan nu.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy