Test: Kia Ceed

Door voortdurend stapjes te blijven zetten, zijn de Koreaanse merken inmiddels een meer dan vaste waarde. Voorbeeld van die strategie is de Kia Ceed, die van een goedkoop naar een volwaardig alternatief ging voor auto’s als bijvoorbeeld de Mazda 3 en Seat Leon.

Vlug, beeld je de Kia Cerato in! De kans is groot dat het je niet lukt, want de voorganger van de Ceed in de compacte middenklasse was een typisch voorbeeld van hoe Kia (en Hyundai) aan het begin van deze eeuw probeerden voet aan de grond te krijgen in het voor ons continent zo belangrijke C-segment. Niet al te beste kwaliteit, redelijk anoniem en vooral: heel erg goedkoop. Wie in die tijd op zoek ging naar de allergoedkoopste in het segment, kwam steevast uit bij de Koreanen. Maar puur op basis van kwaliteit konden de merken het nog niet bolwerken tegen de gevestigde Europese en Japanse merken. Voor de eerste generatie Ceed gold grofweg hetzelfde, al voelde die al wel als een serieuzere …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *