Porsche leverde recordaantal van ruim 300.000 auto’s af in 2021

Porsche heeft de vraag naar zijn modellen ondanks de coronapandemie en het daardoor in de kaart gespeelde chiptekort niet zien afnemen. Sterker nog, Porsche leverde in 2021 doodleuk meer auto’s af dan het ooit eerder deed!

In 2021 leverde Porsche 301.915 nieuwe auto’s af. Dat zijn er 11 procent meer dan in 2020 en ook nog eens een recordaantal voor het merk. Niet eerder leverde Porsche in een jaar zo’n groot aantal nieuwe modellen af. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de Porsche Macan auto van het merk is die het gretigst aftrek vindt. De instap-SUV van Porsche ging in 2021 88.362 keer over de balie. De Macan wordt in de verkoopstatistieken op de voet gevolgd door grote broer Cayenne. Daarvan leverde Porsche 83.071 exemplaren af.
Porsche Taycan
Dat Porsche met de elektrische Taycan regelrecht in de verkooproos heeft geschoten, blijkt uit de verkoopresultaten van de sportieve EV. Van het broertje van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *