Officieel: BMW grootste premiummerk

BMW Group heeft zijn verkoopcijfers van 2021 vrijgegeven en neemt daarbij alle twijfel weg rond de vraag wel merk zich het grootste premiummerk van autoland mocht noemen. De titel gaat naar BMW.

Begin januari meldde Reuters dat BMW in 2021 meer dan 2,2 miljoen auto’s zou hebben verkocht. Die 2,2 miljoen zou voor rekening zijn gekomen het merk BMW en dus niet van de BMW Group als geheel waar ook Mini en Rolls-Royce onder vallen. BMW meldt nu zelf dat het vorig jaar 2.213.895 auto’s heeft verkocht. Dat zijn er 9,1 procent meer dan in 2020 en dus ook meer dan de zo’n 2.093.500 auto’s die concurrent Mercedes-Benz vorig jaar aan de man wist te brengen. Niet eerder verkocht BMW zoveel auto’s als in 2021. het vorige verkooprecord werd in 2019 behaald.
Niet alleen BMW doet het goed, ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *