Lamborghini heeft recordjaar achter de rug

Lamborghini heeft een bijzonder goed jaar achter de rug, ondanks verstorende zaken zoals het coronavirus en het chiptekort. Het verkocht meer auto’s dan ooit tevoren.

Lamborghini heeft afgelopen jaar 8.405 auto’s verkocht. Meer dan ooit tevoren in een jaar tijd. Het betekent een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen gooide de pandemie aardig wat roet in het eten. De grootste verkoopstijging werd geboekt in China, daar werden 935 auto’s verkocht, 55 procent meer dan een jaar eerder. De VS is de grootste afzetmarkt in absolute aantallen, daar sleet Lamborghini afgelopen jaar 2.472 auto’s. Na de VS en China volgen Duitsland (706 auto’s) en het Verenigd Koninkrijk (564 auto’s) als grootste markten. In Nederland zijn in 2021 volgens onze gegevens 40 Lamborghini’s verkocht. Alleen in 2019 waren het er meer: 49 stuks.
Het zal je vast niet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy