Hyundai Ioniq 6: lage broer Ioniq 5

Hyundai en zustermerk Kia bereiden een stevig EV-offensief voor dat in de vorm van auto’s als de Ioniq 5 en EV6 al vorm begint te krijgen. Hyundai geeft de vrij forse en hoekige Ioniq 5 in de vorm van de Ioniq 6 een lager, ronder maar minstens zo extravagant vormgegeven broertje. Het is die Hyundai Ioniq 6 die op deze spionageplaten weer in testkostuum is te zien.

Elektrische auto’s komen langzaam maar zeker in meer carrosserievarianten beschikbaar. Aanvankelijk waren EV’s voornamelijk hatchbacks, cross-overs of SUV’s, maar autofabrikanten nemen steeds vaker ook andere segmenten in het vizier. Mercedes-Benz heeft de EQS en de EQE, MG komt met een elektrische stationwagen, Tesla heeft al tijden de Model S en Model 3 en Hyundai slijpt de messen om ze in het verkoopsucces van die laatste te steken. Het wapen? De Ioniq 6.
De Hyundai Ioniq 6 het lage broertje van de Ioniq 5 waar Hyundai een compleet andere maar minstens zo uitgesproken designtaal overheen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *