‘Audi E-tron gaat Q8 e-tron heten’

Vanaf eind dit jaar krijgt de Audi E-tron een nieuwe naam. Dat meldt het Duitse Automobilwoche. De naamswijziging van de Audi E-Tron houdt verband met de komst van nóg een elektrische SUV van het merk: de Q6 E-tron.

Wat naamgeving betreft is de Audi E-tron tegenwoordig een vreemde fladder. Het is de enige auto van Audi waarvan de naam feitelijk een motoraanduiding is. Toen Audi de E-tron op de markt bracht, was het echter de eerste volledig elektrische auto van het merk, een auto die bij Audi de poort open wrikte voor de komst van een hele reeks elektrische modellen. Inmiddels is ‘e-tron’ – de naam die ooit aangaf dat je met een plug-in hybride van het merk te maken had – waarmee Audi aangeeft dat je een elektrisch model voor je hebt. We kennen de Q4 e-tron en E-tron GT en daar komen er binnenkort een heel stel bij. Voor Audi lijkt het tijd om de simpelweg E-tron geheten elektrische SUV om te dopen tot …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *