Haval Cool Dog is lekker excentriek

Vogels, katachtigen en dieren met een stel gifklieren inspireren autofabrikanten al decennia voor de naamgeving van hun modellen. Naar honden worden minder vaak auto’s vernoemd, maar gelukkig is daar het Chinese Haval.

Haval is een merk van Great Wall dat in de vorm van de Big Dog al een lekker eigenwijs geheten én excentriek vormgegeven SUV op de menukaart heeft staan. Die Grote Hond krijgt binnenkort gezelschap van een kleiner model: de Cool Dog.
AutoWeek heeft de foto’s van deze Haval Cool Dog opgedoken uit de database van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie. Dat betekent ook dat we de eerste specificaties te pakken hebben. De Cool Dog is volgens zijn registratiegegevens 4,52 meter lang en heeft een wielbasis van 2,71 meter. Daarmee weten we ook direct hoe Haval de auto plaatst: een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *