Nio denkt dat wisselaccu’s nu wel kunnen

Opnieuw maakt een Chinees EV-merk zijn Europese debuut en dat gebeurt wederom in Noorwegen. Daar reden we met de Nio ES8 (zie AutoWeek 48) en bij die gelegenheid spraken we met Marius Hayler, de man die als CEO Nio Noorwegen het openingsakkoord dirigeert.

U maakt een spannende tijd door, mag ik aannemen?
“Noorwegen wordt onze eerste markt ­buiten China en dat maakt het een pilot voor Nio. Afgelopen maart zijn we met de ­voorbereidingen begonnen, dat was de ­aftrap van maanden hard werken. ­Niettemin is Nio al heel internationaal. Ons designcenter zit in München, onze software komt uit Silicon Valley en de aandrijving is in Oxford ontwikkeld.”
Hoe gaat u die nieuwe markt aanvliegen?
“We willen een volledig ecosysteem rond de gebruikers creëren. Dat moet je bijvoorbeeld zien in ons Power Department, wat Nio uniek maakt. Denk aan Swap Stations (wisselstations waar in vijf minuten tijd de lege …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *