Togg: ‘Eerst Turkije, dan Europa’

Overal ter wereld schieten nieuwe autofabrikanten als paddenstoelen uit de grond. Sommige starten klein, anderen pakken meteen door. Het Turkse Togg lijkt tot die tweede groep te behoren: men rekent op een miljoen auto’s in 2030. AutoWeek sprak met de nieuwe CEO van het merk, Gürcan Karakas.

Dat Togg, dat staat voor Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Turkey’s Automobile Joint Venture Group), zich voor het eerst laat zien op de CES in Las Vegas, is niet zonder reden. Het merk presenteert zich liever als technologiebedrijf dan als ‘old school’ autofabrikant. Togg gaat zich volledig concentreren op het maken van elektrische auto’s en doet dat op eigen grond. Het bedrijf krijgt veel steun van de Turkse overheid bij de start, uiteraard met de hoop op veel economische groei als het een succes wordt. Maar ondanks het feit dat het de eerste Turkse autofabrikant is, begint men niet bepaald zonder ervaring. Sowieso heeft de CEO Gürcan Karakas 30 jaar voor Bosch gewerkt, de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *