Personenbussen Peugeot, Citroën en Opel alleen nog als EV

Peugeot, Citroën en Opel hebben besloten om de personenwagenversies van hun kleine en middelgrote bestelbussen alleen nog maar te leveren als EV. Bijzonder is dat het besluit niet alleen voor Nederland geldt, maar voor heel Europa.

Het gaat om de Peugeot Rifter, Peugeot Traveller, Citroën Berlingo, Citroën SpaceTourer, Opel Combo Life, Opel Vivaro Combi en Opel Zafira Combi, waarbij de laatste twee modellen twee versies zijn van dezelfde auto. Alle genoemde modellen zijn vanaf heden alleen nog te krijgen in puur elektrische vorm. De Peugeots kennen we daarmee nog uitsluitend als e-Rifter en e-Traveller, de Citroëns gaan standaard als ë-Berlingo en ë-SpaceTourer door het leven en de Opels worden Combo-e, Vivaro-e en Zafira-e Life genoemd.
Die elektrische versies waren er al van alle genoemde modellen, maar de bestaande diesel- en benzineversies worden geschrapt. Zeker voor Nederland is dat bepaald geen gek idee, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *