Cadillac Fleetwood Brougham van Elvis wordt geveild

Met een Cadillac voor de deur ben je sowieso al lekker bijzonder bezig, maar al helemaal als-ie ook nog eens van Elvis Presley is geweest. Er is nu een kans om dat waar te maken, want één van Elvis’ Cadillacs wordt geveild.

Elvis Presley, de ‘King of Rock and Roll’, kennen we natuurlijk vooral vanwege zijn muziek, maar autoliefhebbers kennen ‘m ook als een groot liefhebber van Cadillac. Presley reed er in de loop der jaren heel wat, waarvan de roze Fleetwood uit 1955 de bekendste is. Dat was de auto waarmee het Cadillac-verhaal voor Elvis allemaal begon. Hij kreeg de smaak goed te pakken, want in de jaren die volgden heeft hij naar verluidt wel zo’n 200 verschillende Cadillacs gekocht. De één bleef langer bij ‘m dan de ander.
De auto die nu geveild wordt, werd door Elvis aangeschaft in 1974, drie jaar voor zijn dood. Hij bleef tot 1976 bij Elvis, waarna de zanger hem doneerde aan zijn dokter. Dat deed hij wel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *