Verkoop bedrijfsauto’s gestegen in 2021

De verkoop van lichte en zware bedrijfsauto’s zat het afgelopen jaar in de lift. Dat melden brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging. Daarbinnen nam met name het aantal registraties van elektrische bestelauto’s fors toe, mede dankzij de aanschafsubsidie die in 2021 werd geïntroduceerd.

Van het verkooptotaal in 2021 zijn de lichte bedrijfsauto’s de grote winnaar. Het aantal geregistreerde nieuwe bestelauto’s steeg ten opzichte van 2020 namelijk met 13,3 procent tot 68.443 exemplaren. Bij de zware bedrijfsauto’s steeg dat aantal met 8,2 procent tot 12.082 exemplaren. De branche stelt dat deze cijfers nog hoger hadden kunnen liggen als het chiptekort geen roet in het eten had gegooid. Ook zou de wereldwijde verstoring van de logistiek door de coronapandemie daar een steentje aan bijdragen.
Een grote verkoopstijging is te zien bij de elektrische bestelauto’s. In 2021 werden er 3.177 nieuwe emissievrije bestelauto’s op kenteken gezet, waar dat aantal in 2020 nog 1.680 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *