Nieuwe Volvo kan thuis verwarming aanzetten

Volvo is de eerste autofabrikant die Google Assistant in zijn infotainmentsysteem onderbrengt. Dat betekent onder meer dat je straks vanuit je Volvo thuis de verwarming aan kan zetten. Voorverwarmen, maar dan anders.

Google Assistant is Googles equivalent van Alexa van Amazon, Siri van Apple en Cortana van Microsoft. Dat betekent dat je ook tegen Google Assistant lekker kunt babbelen. Je kunt het slimme stukje software vragen stellen, maar ook opdrachten geven om bijvoorbeeld instellingen aan met het systeem verbonden huishoudelijke apparaten aan te passen. Google Assistant was al te vinden in Google Auto, maar is straks ook onderdeel van Volvo’s infotainmentsysteem.
Volvo’s infotainmentsystemen draaien namelijk op software van Google. De integratie van Google Assistant in het infotainmentsysteem maakt het straks niet alleen mogelijk dat je thuis vanuit je luie stoel je Volvo alvast op kunt warmen door …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *