Toyota voor het eerst grootste autofabrikant in VS

Toyota heeft een mooie mijlpaal te vieren. Het was het grootste autoconcern in de Verenigde Staten in 2021. Toyota verkocht er meer auto’s dan General Motors en is de eerste niet Amerikaanse autofabrikant die de koppositie pakt.

General Motors is sinds mensenheugenis de autofabrikant die de meeste auto’s verkoopt in thuisland Verenigde Staten. Tot nu. Na een decennialange strijd tussen de Japanners en Amerikanen op de automarkt in de VS heeft Toyota voor het eerst meer auto’s verkocht. Toyota Motor, waar Lexus ook onder valt, sleet er in 2021 2.332.262 auto’s, tegenover 2.218.228 auto’s van GM. Dat blijkt uit de door beide bedrijven gecommuniceerde Amerikaanse verkoopcijfers.
Het is een behoorlijk historisch moment in verschillende opzichten. Om te beginnen was General Motors al sinds 1931 de koploper in de VS, zo meldt Reuters. Het heeft het dus nét niet voor elkaar gekregen om 100 jaar bovenaan te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *