De veiligste auto’s van 2021 volgens NCAP

In 2021 heeft NCAP weer 33 nieuwe personenauto’s aan bonken gereden tijdens zijn veiligheidstests. Het veiligheidsinstituut vindt het nu tijd om per klasse de best presterende auto’s bekend te maken.

De Europese tak van veiligheidsinstituut Global NCAP heeft in 2021 in totaal 33 nieuwe modellen aan zijn uitgebreide veiligheidsproeven onderworpen. Daarbij worden niet alleen auto’s met daarin met sensoren volgehangen testdummies tegen muren en palen aan flarden gereden om uit te zoeken hoe inzittenden het er in het geval van een echt ongeluk vanafbrengen. De onderzoekers van Euro NCAP nemen namelijk ook de actieve en passieve veiligheidssystemen van nieuwe modellen onder de loep. Ze geven niet alleen punten voor de aanwezige systemen, maar ook op de precieze werking ervan. Euro NCAP heeft zijn in 2021 geteste nieuwe modellen onderverdeeld in zes klassen en schuift van elke groep nu de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *