De eerste Klokje Rond (1992) – Uit de Oude Doos

Klokje Rond is uitgegroeid tot een waar begrip en één van de populairste rubrieken van AutoWeek. In de eerste week van 1992, precies 30 jaar geleden dus, hadden we de eerste Klokje Rond-keuring ooit. Toen was 2 ton nog genoeg.

Begin 1992 startten we met een nieuwe rubriek: Klokje Rond. De opzet was grofweg dezelfde als tegenwoordig, we zochten een auto met een opvallend hoge kilometerstand en een keurmeester liet er een uitgebreide (aankoop)keuring op los. Het persoonlijke element ontbrak nog wel. De eigenaar kwam niet uitgebreid aan het woord om te verklaren waarom hij of zij met een auto met zo’n respectabele kilometerstand reed en wat er eventueel over het onderhoud in de jaren ervoor te vertellen was. Slechts een opsomming van het grootste onderhoud volstond. Ook wordt met terugwerkende kracht wel duidelijk hoeveel de kwaliteit van auto’s verbeterd is in de afgelopen 30 jaar. “Een auto met meer dan een ton op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *