Redactie blikt vooruit op 2022 – Jan Lemkes

Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto’s. Vandaag aan het woord: Jan Lemkes.

Terwijl de wereld afstevent op een toekomst vol elektrische auto’s, blijft het bij Toyota opvallend stil. Uitgerekend de grootste autobouwer ter wereld lijkt de EV-boot zo lang mogelijk af te willen houden. Daarmee dreigt een situatie als bij Kodak, de filmrolletjesproducent die maar niet wilde geloven dat digitale fotografie het helemaal zou gaan worden.
Dat Toyota het niet zover wil laten komen, blijkt echter uit de dit jaar gepresenteerde bZ4X-concept. Is dat een spannende auto? Nee, eigenlijk niet. Het is echter wel de elektrische cross-over die Toyota zo ontzettend nodig heeft, inclusief een modulair EV-platform, twee elektromotoren en de belofte dat de auto in 2022 in productievorm …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *