Een Honda door Mercedes-Benz – De Vluchtstrook

Stel: je wil als autofabrikant auto’s gaan bouwen en verkopen in een voor jou geheel nieuwe markt. Dan kun je daar natuurlijk heen gaan en helemaal zelf een fabriek uit de grond stampen, maar je kunt het ook pragmatischer aanpakken. Dat is het verhaal van de bijzondere samenwerking tussen Honda en Mercedes-Benz in Zuid-Afrika.

Automerken die elkaar opzoeken, kunnen soms leiden tot ongebruikelijke combinaties. Denk bijvoorbeeld aan ASC McLaren of de samenwerking tussen Daihatsu en De Tomaso. Veel eerder nog werkten Porsche en de Amerikaanse autofabrikant Studebaker ook samen aan één auto. Zo zijn er nog wel meer combinaties te bedenken, maar vandaag staan Honda en Mercedes-Benz in de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *