Waarom 2021 een gouden occasionjaar was

De meeste verkopers van nieuwe personenauto’s huilden dit jaar tranen met tuiten, terwijl aan de andere kant van de showroom hun occasioncollega’s zich juist de brandblaren in de handen stonden te wrijven. Wat is er aan de hand in occasionland?

Terwijl in 2021 de markt voor nieuwe personenauto’s slechter is dan hij in meer dan een halve eeuw is geweest, breekt de occasionmarkt juist record na record. De verkoop van gebruikte auto’s door de vakhandel telde tot en met november 1.285.166 stuks en gaat in 2021 zelfs voor het eerst de 1,3 miljoen-grens over, voorspelde brancheorganisatie Bovag begin december. Die cijfers gaan voor een deel ten koste van de handel tussen particulieren onderling, die met 621.000 transacties van januari tot en met november van dit jaar 9 procent onder die in dezelfde periode in 2020 zat.
Relatief gezien betekenen deze cijfers dat op dit moment net niet één op de drie verkochte occasions van particulier …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *